Nove cene izdavanja pasoša, vozačke i saobraćajne dozvole

Bez autora
Apr 11 2013

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je Uredbom o izmenama i dopunama Uredbe o ceni obrasca putnih isprava i vize i troškovima dostavljanja pasoša preko diplomatskog ili konzularnog predstavništva Republike Srbije, čija je primena počela od 10. aprila, predviđena nova cena obrasca pasoša u iznosu od 3.600 dinara.Pomenta uredba objavljena je u Službenom glasniku Republike Srbije broj 30/2013 od 2. aprila ove godine. Iznos od 3.000 dinara uplaćuje se na račun Narodne banke Srbije – Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca, a iznos od 600 dinara na račun budžeta Republike Srbije.

Nove cene izdavanja pasoša, vozačke i saobraćajne dozvoleMinistarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je Uredbom o izmenama i dopunama Uredbe o ceni obrasca putnih isprava i vize i troškovima dostavljanja pasoša preko diplomatskog ili konzularnog predstavništva Republike Srbije, čija je primena počela od 10. aprila, predviđena nova cena obrasca pasoša u iznosu od 3.600 dinara.

U saopštenju se navodi da je pomenta uredba objavljena u Službenom glasniku Republike Srbije broj 30/2013 od 2. aprila ove godine, i dodaje da se iznos od 3.000 dinara uplaćuje na račun Narodne banke Srbije – Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca, a iznos od 600 dinara na račun budžeta Republike Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u slučaju kada su građani pre stupanja na snagu ove uredbe uplatili iznos od 2.000 dinara za cenu obrasca putne isprave, priznaje tu uplatu, s tim što je neophodno da ti građani izvrše doplatu do nove cene, s obzirom na to da se za važnost uplate računa trenutak podnošenja zahteva.

Uredbom o izmenama Uredbe o visini naknada za usluge koje pruža Ministarstvo unutrašnjih poslova objavljenom u Službenom glasniku Republike Srbije broj 31/2013 od 5. aprila 2013. godine, koja stupa na snagu 13. aprila ove godine, izmenjene su i naknade troškova registracije vozila.

Predviđena naknada za izdavanje vozačke dozvole iznosi 876 dinara, a saobraćajne dozvole 1.314 dinara, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik